Stenfeltbakken
grendelag
 

Nyttig informasjon og alminnelige regler for deg som bor i Stenfeltbakken

Velkommen til Stenfeltbakken grendelag! Vi håper dere vil trives her på Langhus og benytter anledningen til å komme med litt praktisk informasjon.

Generalforsamling

Grendelagets generalforsamling skal avholdes innen utgangen av mars. Saker som ønskes behandlet må være styret i hende senest 21 dager før generalforsamlingen avholdes. Grendelagets vedtekter finner du i menyen til venstre.

Styret og grendelagsutvalget

Styret forvalter grendelagets fellesanliggender i henhold til lover, vedtekter og vedtak fattet av generalforsamlingen og er i tillegg ansvarlig for gjennomføring av dugnadene. Grendelagsutvalget står som arrangør av fellesarrangementer i forbindelse med 17. mai og jul. Medlemmene i styret og grendelagsutvalget vil være behjelpelige med å besvare spørsmål og gi ytterligere praktisk informasjon. Navn, adresse og telefonnummer til medlemmene i styret og grendelagsutvalget finner du under "Styret" i menyen til venstre.

Grendelagsavgift

Nye rutiner fra 1. januar 2016 (ny sum vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 121217).
Grendelagsavgift betales forskuddsvis hvert kvartal med forfall 1. januar, 1. april, 1. juli og 1. oktober.
Avgiften er på 2500 / kvartal.
Tidligere har det vært mulig å betale inn til grendelagets konto f.eks. hver måned. På grunn av nye rutiner hos regnskapsfører er dette ikke lenger mulig.
Vent på faktura, og benytt KID-nr som står på faktura. Det er ikke fakturagebyr på ordinær faktura.

Vi har fått en endelig avklaring på mulighet for efaktura og/eller avtalegiro fra vårt regnskapskontor (september 2015).
Svaret er dessverre at dette ikke støttes hos dem og at vi derfor ikke kan få noe av det. Det betyr at vi må fortsette med papir faktura.

Grendehus

Det finnes to grendehus på området. Husene kan fritt benyttes til private arrangementer. Ved lån av grendehuset er man ansvarlig for utstyret i huset. Se forøvrig siden med grendehusene her.

Dugnader

Det arrangeres som regel en til to faste dugnader i året. På vårdugnaden rydder vi opp etter vinteren og gjør grendelaget klar for den store 17. maifesten. Det arrangeres også dugnader i forbindelse med vedlikeholdsarbeid (maling av garasjer o.l.) Etter dugnadene vil det som oftest bli servert forfriskninger i grendehuset.

Styret inngår avtale om brøyting og strøing av grendelagts gangveier og parkeringsplasser, men dette vil ikke omfatte småveier og stikkveier. Den enkelte oppfordres derfor til a måke/strø etter behov.

Faste arrangementer

Grendelaget arrangerer hver 17. mai en fest ved nedre grendehus. Her er det 17. maitog, leker for barn og voksne, salg av brus, is mm, og rikelig anledning til a slå av en prat med naboene.

Før jul vil julegrana som står ved det nedre grendehuset tennes. Det er slettes ikke umulig at nissen kommer på besøk også.

Parkering / kjøring på området

Unødig kjøring på gangveier er ikke tillatt. Dersom man har behov for å kjøre på gangveiene, må man kjøre i gangfart. Det bor mange små barn i grendelaget og vi har ingen å miste.

Grendelaget har et begrenset antall parkeringsplasser. Den enkelte oppfordres derfor til å parkere i garasjen. Det er ingen reserverte plasser og gjester kan fritt benytte ledige plasser. For å unngå å sperre adkomst til gangveiene og garasjene, hindre utrykningskjøretøyer, renovasjonsbiler, snø-rydding o.l. er det ikke tillatt å parkere utenfor oppmerkede felter.
Langtidsparkering / hensettelse av kjøretøyer på grendelagets område er ikke tillatt. Det er ikke tillatt å parkere på gangveier og snuplasser. Det er ikke tillatt å parkere foran garasjeporter. Avskiltede kjøretøyer skal ikke parkeres på grendelagets område. Tilhengere skal ikke parkeres på grendelagets område.

Ved brudd på disse reglene skal styret gi kjøretøyets eier en advarsel dersom eier kan oppspores. Ved brudd på reglene etter at advarsel er gitt vil kjøretøyet bli borttauet for eiers regning og risiko. Dersom eier ikke kan oppspores, så kan kjøretøyet bli borttauet umiddelbart. Dette vil være spesielt nødvendig dersom kjøretøyet forhinderer adkomst for utrykningskjøretøyer.

 

Husdyrhold

Har man hund/katt eller annet husdyr, må dyret luftes slik at de ikke generer naboer og barn.
Viser forøvrig til forskrift om hundehold gitt fra Ski kommune.

Kabel TV og internett

Grendelaget har en avtale med Telenor om levering av kabel TV og internett. Informasjon om denne avtalen finner du her.
Alle boenhetene har fått utlevert en T-We Box som er lånt ut av Telenor, og denne skal følge huset dersom noen flytter. Informasjon om T-We Box finner du her.

Fraflytting/innflytting

Ved fraflytting/innflytting skal det gis melding til grendelagets styre om ny adresse, samt navn på de som flytter inn. Send helst mail til styrets leder og kasserer om dette. Den som flytter inn bør sjekke at tidligere eier er à jour med betaling av grendelagsavgift.

Andre nyttige opplysninger

Post-i-butikk finnes på Langhus senter. Her finner du også legesenter, fysioterapeut og tannlege.

Det er eget idrettslag med idrettshall og flere fotballbaner. Langhus IL kan blant annet tilby fotball, håndball, basketball, turn, idrettsskole og golf.

Barna vil sogne til Langhus skole og Haugjordet ungdomsskole. Videregående skole finnes på Kolbotn og i Ski.

Det er en rekke korttidsbarnehager i området. Det finnes også enkelte kommunale heldagsbarnehager (Tussestien og Smedsrud er de nærmeste). Ta kontakt med Nordre Follo kommune for ytterligere opplysninger.

Relevante linker

Ski kommune
Follo Ren
Langhus skole
Hauggjordet ungdomsskole
Langhus IL

Kontaktinformasjon

Kontaktmail til styret:
styret@stenfelt.no

Oversikt over styret finner du her.

Morten Landre
Styreleder
Stenfeltbakken 79
Tlf. 954 94 841

Ole Kristian Arvesen
El-bil ansvarlig

Stenfeltbakken 71

Geir Petter Gjefsen
web-ansvarlig
Stenfeltbakken 143
Tlf. 416 04 162